Rakentamispäätös Kemijärven uusista alueista

Kemijärvi 2023

Tiedote  21.10.2022

Koillisnetin valokuituverkko laajenee uusille alueille Kemijärvellä

 

Koillisnet jatkaa valokuituverkon laajentamista Kemijärvellä ensi vuonna. Rakentamispäätös on jo tehty ja rakentaminen alkaa keväällä 2023.

Päätös vuoden 2023 rakentamisalueista haluttiin tehdä jo nyt, jotta suunnittelutyö voidaan käynnistää heti ja rakentamaan päästään välittömästi, kun routa on sulanut.

Verkon rakentaminen jatkuu ensi keväänä painottuen suuntiin Jyvälänkumpu, Kalamiehenkatu, Pöyliövaara ja Halosenranta. Alustava aluerajaus näkyy kartalla. Valokuituliittymän hinta uusilla alueilla on 100 euroa.

”Toivomme tietysti, että ihmiset tekisivät liittymätilaukset hyvissä ajoin, sillä siitä on etua verkon suunnittelutyössä. Meillä on jo nyt kohtuullisen hyvin tilaajia alueelta ja yleensä myönteinen rakentamispäätös saa ihmiset liikkeelle, Koillisnetin toimitusjohtaja Jani Moilanen”.

Koillisnet uskoo, että Kemijärvellä on potentiaalia ja aikoo satsata alueen valokuituinfrastruktuuriin edelleen. Digitaalisten palveluiden nopea lisääntyminen ja etätyön vakiintuminen kasvattavat kiinteiden yhteyksien tarvetta myös tulevaisuudessa.

Karvakon alueella kovasti kiinnostusta

Kemijärvellä myös taajaman ulkopuolisilla alueilla on ollut kiinnostusta valokuituun. Haja-asutusalueille mentäessä asukkaiden omalla aktiivisuudella on iso merkitys siihen, voidaanko verkko toteuttaa. Myös se vaikuttaa, miten runkoverkko kulkee suhteessa alueeseen.

”Meille tulee jatkuvasti paljon saatavuuskyselyitä myös taajaman ulkopuolelta. Karvakon alueelta yhteydenottoja on tullut sen verran, että olemme nyt käynnistäneet liittymämyynnin siellä. Rakentamispäätös tehdään heti, kun nähdään että kiinnostusta on riittävästi. Turhaan emme vitkastele, Moilanen painottaa.”

Sipovaarassa jo kattava valokuituverkko

Koillisnet aloitti valokuituverkkonsa laajentamisen Kemijärvellä kesällä 2022. Verkkoa on rakennettu yhteisrakentamisena sähköverkon kanssa Sipovaaran alueella. Koillisnetin valokuituverkko kattaa koko Sipovaaran, jossa kaikilla halukkailla on nyt mahdollista tilata käyttöönsä valokuituyhteys. Sipovaarasta valokuituverkon rakentaminen etenee Kallanvaaran suuntaan.

Taustalla vahva valokuituosaaminen

Koillisnetin omistavat osuuskuntataustaiset toimijat Kaisanet ja Oulun Seudun Sähkö yhdessä. Yhteensä yhtiöillä on noin 30 000 laajakaista-asiakasta. Koillisnet on syntynyt kahden vahvan toimijan tavoitteesta kasvattaa valokuituliiketoimintojaan.

”Olemme tehneet jo vuosien ajan yhteistyötä muun muassa kuituverkkoon pohjautuvien palveluiden kehittämisessä. Nopeat tietoliikenneyhteydet lisäävät pohjoisten alueiden elinvoimaisuutta ja haluamme kehittää niitä. Moilanen arvelee, että myös asiakkaat näkevät positiivisena sen, että Koillisnetillä on juuret pohjoisessa”.

 

Lisätiedot:

Jani Moilanen, toimitusjohtaja, Koillisnet Oy, 044 734 4313, jani.moilanen(at)kaisanet.fi

.

Lisää ajankohtaista

Laskutusmuutoksia Koillisnetissä

Koillisnet on aloittanut yhteistyön Ropo Capitalin kanssa, joka vastaa jatkossa laskujemme lähetyksestä, saapuvien maksujen käsittelystä ja maksamiseen liittyvästä asiakaspalvelusta.   Miten muutos

Lue lisää »
Oivanki aluekartta

Valokuitua Oivankiin

Koillisnet rakentaa ensi kesänä valokuituyhteyden Oivangin luontomatkailukeskukseen. Mikäli alueelta löytyy riittävästi liittyjiä, on verkkoa mahdollista laajentaa myös muille Oivangin alueella asuville. Voit

Lue lisää »

Valokuitua rakentamassa 
Koillisnet Oy

Olemme uusi valokuituyhtiö Koillisnet, jonka omistavat Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet. Osuuskuntataustaisilla omistajillamme on valokuituverkkoja 25 kunnan alueella ja yhteensä yli 20 000 laajakaista-asiakasta.

Asiakaspalvelu 044 7344 388 Avoinna ma-pe 8-21

All Rights Reserved Koillisnet 2021